Home 

Het frettenseizoen 2019 staat voor de deur. De NSFC fokkers zijn bekend van de afgelopen internationale frettenshows in Nederland en Buitenland waar onze fretten zeer goeden resultaten boeken. Nazorg staat hoog in ons vaandel. Iedere fokker heeft zijn eigen fokbeleid en fokdoel. Wij dragen zorg voor onze pups en fretten. Ook hebben alle fokkers een UBN (Uniek Bedrijfs Nummer) van de overheid .

Inmiddels zijn al verschillende combinaties gepland bij de aangesloten fokkers van NSFC. Wij fokken korthaar, half angora en angora fretten. Dat sluit niet uit dat er ook standaard fretten worden gefokt.

Wij houden ons aan veel regels, waaraan eigenlijk een fokker met goed verstand van zaken moet voldoen en dit doen wij al jaren. In begin 2019 komen er duidelijke regels voor de club waar iedere fokker zich aan moet houden. 1 Van de regels is, dat wij ieder jaar de ontlasting getest willen hebben op bacteriën en onze dekrammen en moertjes niet meer dekken zonder bewijs van Idexx laboratorium uitslag. Dit houdt in dat fokkers geteste dieren moeten hebben , zo niet kan de dekking niet plaats vinden. 

 

Kijk rustig rond bij onze aangesloten goede fokkers en bij vragen stel ze gerust en wij beantwoorden ze graag.

 

Wij willen aantonen, dat deze fretten minstens net zo gezond zijn als de standaard. Dat doen we door zo verantwoord mogelijk te fokken, dus onze fokdieren zorgvuldig te selecteren op hun gezondheid maar ook die van hun voorouders. En omdat we natuurlijk gezelschap fretten fokken, wordt er ook gelet op de karakters. En een special zou geen special zijn als er niet een speciale kleur en/of vacht aan zit dus daar wordt ook op gelet.